Jefferies ziet snellere groei gunstig voor eBay-aandelen Door Investing.com (2024)

Jefferies heeft maandag zijn koersdoel voor eBay (NASDAQ:EBAY) bijgesteld van $55 naar $58. Het bedrijf handhaafde een "Hold" rating voor het aandeel.

De aanpassing volgt op de resultaten van het bedrijf over het tweede kwartaal en een geactualiseerde outlook die Jefferies ertoe aanzette zijn financiële model voor eBay te herzien.

Het herziene koersdoel weerspiegelt een bescheiden stijging van de omzetverwachtingen, waarbij Jefferies' omzetraming voor eBay voor 2025 met 1% omhoog gaat. Deze stijging wordt toegeschreven aan een sterker dan verwachte groei van het bruto goederenvolume (GMV) en de omzet in het tweede kwartaal, waardoor het bedrijf voor de tweede helft van het jaar een snellere groei verwacht.

Dienovereenkomstig heeft Jefferies ook zijn EBITDA-prognose voor eBay met 1% naar boven bijgesteld van $3.347 miljoen naar $3.372 miljoen. Deze wijziging is direct gekoppeld aan de hogere omzetramingen en de recente financiële resultaten van het bedrijf.

Het commentaar van Jefferies benadrukte de factoren die van invloed zijn op hun herziene schattingen: "Bijwerken model om 2Q resultaten en vooruitzichten weer te geven; verhogen PT naar $58 (van $55): Onze omzetschatting voor 2025 stijgt met 1% omdat we een snellere groei in het tweede halfjaar modelleren door een positieve ontwikkeling van de GMV/omzet in het tweede kwartaal. Onze EBITDA-schatting stijgt ook met 1% (van $3.347M naar $3.372M) om de hogere omzetschattingen te weerspiegelen."

Beleggers en marktwatchers zullen waarschijnlijk de prestaties van eBay (NASDAQ:EBAY) in de gaten houden om te zien hoe deze zich verhouden tot de prognoses van Jefferies en de aanhoudende marktomstandigheden.

In ander recent nieuws is eBay het onderwerp geweest van verschillende aanpassingen door analisten en strategische ontwikkelingen. BMO Capital Markets, Piper Sandler en Benchmark hebben allemaal hun koersdoelen voor eBay verhoogd op basis van robuuste prestaties in het tweede kwartaal en een groeiend optimisme voor de groei van het bedrijf.

BMO benadrukte een jaar-op-jaar groei van 4% in Bruto Handelsvolume (GMV) voor eBay's kerncategorieën, terwijl Piper Sandler de succesvolle terugkoop van ongeveer $1 miljard aan aandelen door het bedrijf opmerkte na de afronding van de Adevinta-deal.

Benchmark, aan de andere kant, benadrukte eBay's consistente vermogen om de verwachtingen op alle punten te overtreffen en de lichte maar positieve groei van het aantal kopers. Wolfe Research gaf eBay echter een Peerperform rating en uitte twijfels over het potentieel van het bedrijf voor aanzienlijke omzetgroei.

In termen van financiële prestaties lieten de resultaten van eBay voor het tweede kwartaal een winststijging zien naar $224 miljoen, vergeleken met $171 miljoen vorig jaar. Het bedrijf voorspelt echter een daling van de omzet in het derde kwartaal en wijt dit aan een afnemende belangstelling voor verzamelobjecten en luxe artikelen.

Opvallende strategische ontwikkelingen zijn de lancering van een nieuw financieringsproduct, Business Cash Advance, in samenwerking met Liberis en de terugkoop van ongeveer $1 miljard aan aandelen na de afronding van de Adevinta-deal. Dit zijn allemaal recente ontwikkelingen die duiden op een gemengde kijk op eBay's positie in een fluctuerende markt.

Inzichten van InvestingPro

Nu eBay (NASDAQ:EBAY) de aandacht trekt met de laatste koersdoelupdate van Jefferies, kunnen beleggers die op zoek zijn naar een uitgebreider beeld de inzichten van InvestingPro in overweging nemen. Het platform onthult dat het management duidelijk vertrouwen heeft in eBay, met een agressieve strategie voor het terugkopen van aandelen. Dit is een positief signaal voor beleggers, omdat het er vaak op wijst dat het management gelooft in de ondergewaardeerde aandelen en toekomstperspectieven van het bedrijf. Daarnaast wordt eBay's inzet voor aandeelhoudersrendement benadrukt door een vijfjarige reeks van dividendverhogingen, wat een betrouwbare inkomstenstroom voor beleggers onderstreept.

Vanuit financieel oogpunt zijn de fundamenten van eBay robuust, met een indrukwekkende brutowinstmarge van 72,03% over de afgelopen twaalf maanden vanaf het tweede kwartaal van 2024. Deze hoge marge weerspiegelt de efficiëntie waarmee het bedrijf de kosten van de verkochte goederen beheert en het vermogen om een aanzienlijk deel van de omzet als brutowinst te behouden. Bovendien staat eBay bekend om zijn lage prijsvolatiliteit, wat conservatieve beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit in hun portefeuille zou kunnen aanspreken.

InvestingPro-gegevens verrijken het verhaal verder en tonen een gezonde marktkapitalisatie van $27,48 miljard en een koers-winstverhouding (P/E) van 10,8. Deze cijfers, in combinatie met een koers-winstverhouding van 10,8, verrijken het verhaal. Deze cijfers, in combinatie met een koers/boekverhouding van 4,97, suggereren dat eBay gunstig wordt gewaardeerd in de markt. De omzetgroei is bescheiden geweest, met een stijging van 2,52% over de laatste twaalf maanden vanaf het tweede kwartaal van 2024, wat een gestage uitbreiding van het bedrijf weerspiegelt.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in een diepere analyse biedt InvestingPro aanvullende tips over eBay, die een meer genuanceerd beleggingsperspectief bieden. Ga voor meer inzichten naar https://www.investing.com/pro/EBAY.

Dit artikel is vertaald met behulp van kunstmatige intelligentie. Raadpleeg voor meer informatie onze gebruiksvoorwaarden.

Jefferies ziet snellere groei gunstig voor eBay-aandelen Door Investing.com (2024)
Top Articles
Mets vs. Nationals Prediction: Odds, Line & Insights for July 9
Mets Player Meter: Pitchers, July 1-7
Nerdwallet Chase
How To Check Your Rust Inventory Value? 🔫
Gma Deals And Steals December 5 2022
Australian Gold zonbescherming review - Verdraaid Mooi
Eso Mud Ball Miscreant
Jak zgłosić awarię i brak energii elektrycznej w Twoim mieszkaniu lub domu? - ENERGA-OPERATOR SA
Woman Jumps Off Mount Hope Bridge 2022
Gasbuddy Costco Hawthorne
Nusl Symplicity Login
Oracle Holiday Calendar 2022
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Scholar Dollar Nmsu
Maya Mixon Portnoy
Dr Bizzaro Bubble Tea Menu
18 Tamil Novels Pdf Free Download
Onlybaddiestv
Texas Motors Specialty Photos
Shore Lodge Webcam
BitLife: How to Become a Supermodel
Panic at the disco: Persona 4 Dancing All Night review | Technobubble
Wbap Iheart
Where Is Gobblestone Castle
Guide:How to make WvW Legendary Armor
Violetken 5E
Arsenal news LIVE: Latest updates from the Emirates
Www.cvs/Otchs/Simply
Lincoln Financial Field Section 110
Wgu Admissions Login
Leccion 4 Lesson Test
Sentara Reference Lab Solutions Bill Pay
Hispanic supermarket chain Sedano's now delivering groceries in Orlando
Speedstepper
Game Akin To Bingo Nyt
Greenbrier Bunker Tour Coupon
How To Get Stone Can In Merge Mansion 2022
Paola Iezzi, chi è il compagno. L’uomo in comune con la sorella Chiara e le nozze 'congelate'
Bdo Obsidian Blackstar
Walmart Apply Online Application
Spacebar Counter - Space Bar Clicker Test
Dallas College Radiology Packet
Nz Herald Obituary Notices
Margie's Money Saver Hey Dudes
Jacksonville Jaguars should be happy they won't see the old Deshaun Watson | Gene Frenette
Flixtor The Meg
Madrigal Pharmaceuticals, Inc. (MDGL) Stock Forum & Discussion - Yahoo Finance
22 alternatieve zoekmachines om nu te gebruiken
Vcu Basketball Wiki
Apartments for Rent in Buellton, CA - Home Rentals | realtor.com®
Two Soyjaks Pointing Png
NBA 2K: 10 Unpopular Opinions About The Games, According To Reddit
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6001

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.